Pengikut

banner


13 December 2010

Roti Keju Ayam


BAHAN-BAHAN:

4 keping roti

2 keping keju keping

2 sudu besar keju cheddar sagat

100 gm isi ayam (hiris nipis)

1/2 cawan susu segar

CARA MENYEDIAKAN:

1. Isi ayam dilumurkan dengan garam dan dan dilumur dengan sedikit minyak dan masukkan dalam kuali. Biarkan isi ayam masak.

2. Pukul telur dengan susu segar dan rendam roti sekeping demi sekeping.

3. Di atas dulang pembakar lapiskan aluminium foil dan bubuhkan sekeping roti. Di atasnya bubuhkan keju keping, keju cheddar dan ayam.

4. Letakkan lagi keping roti. Bubuhkan ayam saja.

5. Bubuhkan lagi sekeping roti dan bubuhkan keju keping dan keju sagat.

6. Akhir sekali bubuhkan roti.

7. Bakar pada suhu 200oC selama 15 minit.

PESAN SAJI: Jika tidak suka ayam, anda boleh gantikan dengan nanas, dan hanya keju keping. Jangan lupa taburkan kismis dan gula perang. Bahan lain sama dengan keju ayam.

No comments:

Post a Comment

bee