Popia Pisang Bersalut Coklat Aiskrim Vanilla
BAHAN A:
A-minyak
B-aiskrim vanila
C-kulit popia
D-sos coklat
E-gula pasir
F-pisang berangan
BAHAN B:
3 biji pisang berangan
3 keping kulit popia
4 sudu makan gula pasir2 sudu makan sos coklat
3 ceduk ais krim perisa vanila
Minyak untuk menggoreng
Sedikit air
CARA MEMBUATNYA:
1.Salutkan pisang dengan gula sehingga sebati.
2.Letakkan pisang di atas kulit popia dan balut dalam bentuk segi tiga.
3.Sapukan sedikit air untuk melekatkan kulit popia.
4.Panaskan minyak dan goreng pisang sehingga berwarna kekuningan. Angkat dan toskan.
5.Potong pisang kepada dua bahagian.
6.Tuangkan sos coklat di atas pisang dan ais krim vanila. Sedia untuk dinikmati.
No comments:
Post a Comment