Pengikut

banner

09 January 2011

Make Over kelas

Sebelum ni, dinding kelas berwarna putih dan kuning. Setengah dinding di bahagian atas, putih manakala separuh ke bawah pula warna kuning. Yang nampak kat gambar ni dinding kelas yang telah di 'make over'. Warna sea breeze dan pink. Sebenarnya nak pilih cat warna apple green and pink. Tapi warna apple green dah habis, sea breeze je yang ada. Nak buat macam mana, so on je la. Yang penting pembahagian tunjang and pemilihan decoration yang akan dapat membantu menyerlahkan lagi keceriaan kelas. Betul tak?




Ni antara bahan BBM atau bahan yang boleh digunakan untuk lekat pada setiap pusat atau tunjang. Nak download, tengok bahagian Muat Turun di bahagian bawah blog. Bahan ni dibuat masa cuti sekolah hari tu. Bahan ni dibuat pun sebab nak lekat pada setiap tunjang di kelas. Lagipun masa cuti hari tu, kelas tengah di 'make over'. Jadi, banyak kad-kad lama yang sedia ada dah pun pudar dan dah tak menarik. Terpaksa ditanggalkan. Dinding masih kosong lagi. So, awal-awal tahun ni cadang nak tampal apa-apa yang patut la.





08 January 2011


Takwim Prasekolah Baiduri 2011
Bil
Bulan
Aktiviti
1.
Januari
Minggu Orientasi
Mesyuarat Kurikulum 1
Mesyuarat HEM 1
Mesyuarat Jawatankuasa Majlis Permuafakatan
2.
Februari
Latihan Memberus Gigi
3.
Mac
Mesyuarat Kewangan 1
Mesyuarat HEM 2
4.
April
Mesyuarat Kurikulum 2
Ujian Lisan Membaca
KV
KVKV
5.
Mei
Sambutan Hari Guru
6.
Jun
Sambutan Hari Jadi (Jan-Jun)
Gotong-royong
7.
Julai
Sambutan Hari Keluarga
Mesyuarat Kewangan 2
Mesyuarat Kurikulum 3
Mesyuarat HEM 3
8.
Ogos
Sambutan Hari Kemerdekaan
Mesyuarat Kewangan 3
9.
September
Lawatan (Balai bomba/Menara Petronas)
10.
Oktober
Ceramah dan Pemeriksaaan Gigi
Mesyuarat Hem 4
11.
November
Sambutan Hari Jadi (Julai-Disember)
Sukan Prasekolah
Hari Konvokesyen

bee